RE-MOVE: die weg kan weg

Bij Voorland hebben we een hart voor ontharding, dat we liefst in al onze projecten ophalen. En al kiezen we niet graag favorieten, toch springt er af en toe een project uit dat ons nog net iets nauwer aan het hart ligt. Bijzonder fier zijn we op RE-MOVE, een systemisch project van de eerste Proeftuin Ontharding van het Departement Omgeving. 

RE-MOVE ontwikkelt een open-source methodiek om onthardingskansen in het wegennet te detecteren en passende onthardingsstrategieën uit te stippelen, steeds gericht op gemeenten. Bij die ontharding van overbodig verharde gemeentewegen valt immers op allerlei vlakken winst te boeken: ruimtelijke ontwikkeling, modal shift, biodiversiteit, waterinfiltratie, het gemeentelijk budget, ... Onder het motto “waar een wil en een plan is, kan een weg weg” effenen we zo samen met RE-ST en Trage Wegen het pad naar een kritische blik op ons chronisch verharde wegenbestand. Het project schittert sinds kort ook op de webpagina van het Departement Omgeving: 


——

vzw Ontharding?

Intussen mogen we voorzichtig, maar met heel veel trots aankondigen dat we de onthardingsambities van ons RE-MOVE-team binnenkort verder de vrije loop kunnen laten binnen een vzw ontharding. Benieuwd waar die weg ons leidt? Volg dan zeker de nieuwtjes op onze website!

Vorige
Vorige

Welkom Jasper

Volgende
Volgende

Slim tuinenbeleid zaaien