ORP en andere drieletterwoorden

Met de ORP-dag en de systeemdenkdag hebben we weer twee excursies in de open ruimte achter de rug, die het nuttige aan het aangename koppelen. Heerlijk om te kunnen dromen met de voeten op de grond! De werking van het Open Ruimte Platform of ORP-werking wordt al eens verweten dat ze te veel governance-jargon gebruikt. Maar dat is toch helemaal niet zo, zeg nu zelf:

“ Systeemfouten in de open ruimte bestrijden vraagt om synergetisch systeemdenken, systematische samenwerking en het stimuleren van stakeholders om het status quo structureel bij te sturen. Proefprojecten pionieren is al positief, maar onze prioriteit binnen ORP is eerder om via een programmawerking platformen op te zetten, waar gewerkt wordt aan de hand van drie principes: coalities vormen, conceptualiseren, en communiceren in drieletterwoorden.”

Een korte berekening heeft ons trouwens geleerd dat er van die drieletterwoorden, naast AAH, AWB, ELS, LSK, LSP, ORB, ORO, ORP, PPL, UVW, VBU, VLM, VLS, VMM, VRL, WLS e.a., nog meer dan 17.000 zijn die we op dit moment niet gebruiken binnen de ORP-werking. Werk voor de boeg, dus!

Het Open Ruimte Platform op 25 maart 2022 te gast bij fruitbedrijf Karel Vaes in Mettekoven voor een volle dag inspiratie, wandelen en netwerken. Dankjewel Endeavours, Groenlab en AWB voor de organisatie en samenwerking! — De programma’s Landschapsparken (LSP), Luwteoases (LUO), Proeftuinen Droogte (PTD) en Vlaanderen Breekt Uit (VBU) op 15 juni te gast in de Baarbeekhoeve voor een dag systeemdenken, georganiseerd door Voorland en VITO.

Vorige
Vorige

Voorland met zicht op zee

Volgende
Volgende

Welkom Jasper