Volkstuinen uitspitten

Voorland enquêteert beheerders

VRLND_offerte_volkstuinen.jpg

Sinds 2012 steunt de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de inrichting van volkstuinparken. Meer dan 180 volkstuinen werden gesubsidieerd voor een totaalbedrag van twee miljoen euro. Wat de impact van die subsidie op hun werking is, mag Voorland samen met Prof. Hans Leinfelder (KU Leuven) onderzoeken. 

De VLM wil daarmee het beleid beter afstemmen op de actuele behoeften. Een volkstuin speelt een belangrijke rol in het leven van mensen die willen tuinieren maar zelf over weinig buitenruimte beschikken. Maar is daarnaast ook een sociale ontmoetingsplaats, zet aan tot een gezondere levensstijl én zorgt voor natuurbeleving in een gemeente. 

Dit onderzoek starten we met een enquête, gericht aan beheerders van volkstuinen in Vlaanderen.

Ben jij beheerder van een volkstuin in Vlaanderen? Klik dan snel door naar de enquete.