Voorland start concept-analyse RUP voor Ruimte Vlaanderen

De komende 7 maanden zullen Voorland-ProFlow-LDR in opdracht van Ruimte Vlaanderen onderzoek doen naar 'Concepten voor de omkadering en afstemming van verschillende instrumenten bij de uitvoering van een ruimtelijk uitvoeringsplan'. 

Het doel van de opdracht is om inzicht te krijgen in diverse concepten voor een transparante, standvastige en rechtszekere afstemming tussen verschillende instrumenten ter uitvoering van een ruimtelijk planningsproces. Deze concepten worden ontwikkeld aan de hand van een analyse van actuele praktijken in 5 regio’s: het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Finland. De ervaringen bij de andere lidstaten of regio’s moeten helpen om de Vlaamse problematiek rond het RUP vanuit een breder perspectief te bekijken.